Cataratul s-a dezvoltat mult in ultimii zeci de ani. Atat de mult incat azi sunt cunoscute mai multe ramuri ale cataratului, printre care: Boulderingul, Escalada sportiva, Alpinismul, Catararea pe gheata, Alpinismul de altitudine, etc.

Boulderingul este una din ramurile cataratului care se desfasoara la inaltime mica(maxim 4, 5 m). Cand te dai la Bouldering esti doar tu si stanca, nu ai nevoie de coarda sau de alte materiale specifice- insa o pereche buna de papuci de catarat si o saltea pe care sa cazi te-ar avantaja :). Inaltimea scazuta si lipsa unui echipament costisitor ii ajuta pe practicanti sa se concentreze numai asupra tehnicii de catarat si asupra fiecarei miscari pe care o fac, fara sa intervina frica de cadere sau de accidentare. Boulderingul este potrivit si pentru cei care doresc sa se apuce de catarat, pentru ca le ofera o initiere safe.

Boulderingul este considerat esenta cataratului. Efortul fizic este scurt dar foarte intens.

Recentul fenomen al boulderingului a creat salile de escalada si bouldering din orase, pentru ca cei doritori sa poata practica acest sport in continua crestere pe toata durata anului, indiferent de vreme.

Cine poate practica Boulderingul?

Putem spune ca cei mai mici dintre noi practica boulderingul instinctiv, pe aproape tot ce poate fi catarat: copaci, garduri, dulapuri:) iar celor mari le aduce beneficii mentale, fizice si sociale. In afara de retinerile voastre din plan psihic,nimic, nici chiar varsta sau greutatea nu reprezinta un impediment pentru a te catara.

Beneficiile Boulderingului.

O sa vedeti cu timpul toate beneficiile pe care le aduce acest sport in viata voastra. Pe de o parte sunt acele beneficii pe care o sa le vezi, de ordin fizic(scadere a greutatii, imbunatatire a tonusului muscular, o modelare frumoasa a corpului) iar pe de alta beneficiile pe care nu o sa le vezi, dar o sa le simti- beneficiile de ordin psihic(stare mentala buna, optism, fericire interioara, rezolvarea anumitor frustrari, echilibru, eliberarea stresului, cresterea increderii in sine...si multe multe altele).

Ca sa rezumam: Boulderingul e un sport fain, distractiv care nu necesita nici o pregatire in prealabil si la care nu ai nevoie de o mare investitie in echipament....si in rest....o sa vezi.

Cum poti sa incepi si tu?

Ai mai multe variante:

- te aduce un prieten mai experimentat care sta cu tine primele ore si-ti da niste sfaturi
- vi singur la sala si unul din instructorii nostrii iti va da cateva notiuni informative
- vi la sala sau dai un telefon si te inscri la unul din cursurile organizate de noi. Aici vei invata corect tehnicile de baza, si vei primi o directie pe care ulterior sa o poti urma.

Vezi Cursurile Disponibile
  • INSCRIE-TE IN CLUB!

    Fii primul care afla de evenimentele clubului si beneficiaza de reducerile acordate membrilor

Autentificare

Email
Parola
Am uitat datele Fa-ti cont